Germelaand

STICHTING CARNAVAL MILL:
Onder de verantwoordelijkheid van Stichting Carnaval Mill SCM ’t Gèrmelaand, vallen zo’n beetje alle carnavalsactiviteiten in Mill. Voor de organisatie van deze activiteiten, word SCM ondersteund door de ex-prinsen en ex-prinsessen, de Foekepot, de Wielwaajers, diverse dweilorkesten en heel veel vrijwilligers. De genoemde carnavalsverenigingen hebben ook ieder hun eigen activiteiten en daarover leest u in deze rubriek meer. Tot voor kort waren ook carnavalsvereniging de Bosse kar en de 11 plussers binnen SCM actief, maar deze zijn op zoek naar nieuwe leden. Pas als ze weer op sterkte zijn zullen zij weer activiteiten binnen SCM ’t Gèrmelaand met raad en daad ondersteunen.
Stichting Carnaval Mill kiest samen met alle andere carnavalsvierders in ’t Gèrmelaand ieder jaar een nieuw prinsenpaar. In tegenstelling tot heel veel andere carnaval vierende dorpen en steden, is er in Mill dus niet alleen een prins. Zijn partner maakt namelijk als prinses actief deel uit van het maximaal 1 jaar durend prinsenschap. Na hun regeringsperiode komen ze automatisch bij de club ex-prinsen en ex-prinsessen en ondersteunen zij met raad en daad alle carnavalsactiviteiten binnen carnaval vierend Mill.

EX-PRINSEN EN EX-PRINSESSEN:
Na een regeringsjaar als prinsenpaar van SCM ’t Gèrmelaand, maakt men automatisch deel uit van de garde ex-prinsen en ex-prinsessen. Deze garde heeft tot doel het met raad en daad ondersteunen van alle carnavalsactiviteiten binnen SCM ’t Gèrmelaand, maar ook maken zij deel uit van het dagelijks bestuur van SCM. De ex-prinsen en ex-prinsessen zijn binnen SCM ’t Gèrmelaand het cement van carnaval vierend Mill.

DE FOEKEPOT:
Alle carnavalsactiviteiten voor jeugd en jongeren in Mill, vallen onder de Foekepot. Zij zorgen voor een jeugdprins en of prinses, een nar, de jeugdraad van 11 en de dansmariekes. Daarnaast organiseren zij tijdens carnaval jeugd en jongerenbals en samen met 2 andere commissies ook de jeugd en jongerenzitting en de kinderoptocht. Verder verzorgen zij niet alleen de horeca tijdens hun eigen activiteiten, maar ook bij de zitting voor verstandelijk gehandicapten zijn zij actief. Ook bij diverse andere activiteiten verzorgt de Foekepot hand en spandiensten.

DWEILORKESTEN:
Carnaval is geen carnaval zonder dweilorkesten. SCM ’t Gèrmelaand is dan ook enorm blij en trots op de 6 dweilorkesten die we in Mill hebben. De Kneut, showorkest Toeternietoe en Moi-zat, zorgen in ’t Gèrmelaand voor het nodige muzikaal geweld. Dat doen ze overigens niet alleen tijdens carnaval en alle carnavalsactiviteiten, maar ook door het jaar heen zijn ze regelmatig her en der te vinden. SCM ’t Gèrmelaand hoopt nog lang een beroep op hun muzikale kwaliteiten te mogen doen.

VRIJWILLIGERS:
Naast de medewerking van leden van de genoemde carnavalsverenigingen, clubs en groeperingen, zijn er ook heel wat andere vrijwilligers actief binnen SCM ’t Gèrmelaand. Er zijn namelijk heel wat commissies die de diverse activiteiten organiseren. Zo is er o.a. een commissie voor de Blèravond, de prinsenreceptie, de carnavalsmarkt, de pronkzittingen, de jeugd en jongerenzitting, de gehandicapten zitting, de carnavalskrant, de grote optocht en kinderoptocht en nog veel meer. Hebt u ook zin en tijd om via één of meerdere commissies actief mee te organiseren aan carnaval in Mill? Neem dan contact op met het secretariaat en zij brengen u in contact met de juiste personen. Carnaval maak en vier je namelijk samen!